Συμβουλές Ασφαλείας "Phishing"

 • Βεβαιωθείτε ότι παραλαμβάνετε e-mail από το info@3kip.gr αναζητώντας σε αυτό ψηφιακή σήμανση (υπογραφή) που σας εγγυάται τον αποστολέα και το περιεχόμενο.
 • Η 3K Investment Partners δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανένα τρόπο (τηλεφωνικώς, μέσω e-mail ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο επικοινωνίας) τους κωδικούς σας. Είναι προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν.
 • Επιλέγετε να φυλάσσετε τους μυστικούς σας κωδικούς με τρόπο που να μην είναι δυνατή η υποκλοπή τους.
 • Χρησιμοποιείτε το url www.3kip.gr για να δείτε το site της 3K Investment Partners και όχι μέσα από links άλλων sites, μηχανές αναζητήσεως ή e-mail.
 • Αγνοήστε και διαγράψτε αμέσως «ύποπτα» e-mail που σας προτρέπουν να δώσετε προσωπικά σας στοιχεία, περιέχουν συνδέσμους (links) ή συνημμένα αρχεία.
 • Προστατεύστε τον υπολογιστή σας με προγράμματα antivirus και antispyware και χρησιμοποιείτε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις.
 • Εγκαταστήσατε είτε την τελευταία έκδοση του Internet Explorer (7 και επόμενες), είτε την έκδοση 2 (και επόμενες) του Mozilla Firefox, τα οποία διατηρούν λίστα γνωστών ιστοσελίδων phishing και παρέχουν μέτρα προαστασίας από την πρόσβαση σε αυτά μέσω συνδέσμου (link).
 • Εγκαταστήσατε στον υπάρχοντα browser σας εφαρμογές anti-phishing, όπως ενδεικτικά την γραμμή εργαλείων της εταιρίας Google (Google safe browsing).

 

ΓΕΝΙΚΑ

Η 3K Investment Partners  σας παρέχει την κάτωθι πληροφόρηση με στόχο να σας δώσει απαντήσεις σχετικά με την ασφάλεια των ηλεκτρονικών και τηλεφωνικών σας συναλλαγών.

Η 3K Investment Partners καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να παρέχει ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων καθώς και των οποιονδήποτε συναλλαγών. Για εμάς η προστασία των πελατών μας είναι πολύ σημαντική. Παρόλα αυτά θα πρέπει να είστε και εσείς ενήμεροι ώστε να προστατευθείτε. Για αυτό σας παρέχουμε πληροφόρηση για τα κάτωθι:

1 Ορισμοί
2 Βασικές πρακτικές της 3K Investment Partners
3 Επιβεβαίωση των websites
4 Πώς να προστατευθείτε

1. Ορισμοί

Τι είναι Phishing
Στο Διαδίκτυο, phishing ονομάζεται η εγκληματική εκείνη δραστηριότητα, με την οποία ο δράστης (phisher) επιχειρεί να υποκλέψει προσωπικά δεδομένα ή πληροφορίες, χρησιμοποιώντας μία σειρά απατηλών μέσων, τα οποία κατευθύνουν το θύμα σε διενέργεια πράξεων ή αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών. όπως π.χ. μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails) με αναγραφόμενες διευθύνσεις. Αυτά τα e-mails μπορεί να περιλαμβάνουν ένα σύνδεσμο υπερκειμένου (hyperlink) σε μία ιστοσελίδα-απομίμηση της αυθεντικής, με στόχο την υποκλοπή προσωπικών πληροφοριών.

Από την στιγμή που θα τους δώσετε εσείς αυτήν την πληροφόρηση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίων σας ώστε να σας αποσπάσουν χρήματα, να ανοίξουν και να κλείσουν τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομα σας μέσω web-banking, να αποκτήσουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική σας αλληλογραφία, κλπ.

Για αυτό το λόγο θα πρέπει να είστε καχύποπτοι όταν λαμβάνετε τέτοιου είδους e-mails, που σας ζητούν προσωπικές πληροφορίες.

Τι είναι Vishing
Vishing είναι η προσαρμογή του ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) σε αυτούς που χρησιμοποιούν το τηλέφωνο ή το VoIP (Voice over IP tools). Για παράδειγμα, μπορεί να λάβετε e-mail ή SMS με το οποίο σας ζητούν να καλέσετε έναν αριθμό χωρίς χρέωση με στόχο να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας, ή μπορεί να λάβετε ένα τηλέφωνο με μαγνητοφωνημένο μήνυμα που σας ζητά να εισάγετε τα προσωπικά σας στοιχεία.

Από τη στιγμή που θα παρέχετε τέτοιου είδους πληροφόρηση, αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παράνομους σκοπούς, όπως διενέργεια απάτης εις βάρος σας.

Για να προστατευθείτε:
- Χρησιμοποιείτε μόνον αριθμούς καταχωρημένων τηλεφωνικών κέντρων, για τις χρηματοοικονομικές σας υπηρεσίες.
- Να είστε προσεχτικοί όταν δίνετε προσωπικά στοιχεία από το τηλέφωνο.
- Θυμηθείτε ότι η 3K Investment Partners δεν θα σας ζητήσει ποτέ να δώσετε προσωπικούς κωδικούς τηλεφωνικά .

Αντιγραφή των 3K Investment Partners websites
Η Unisystems παρακολουθεί/ ελέγχει να βρει παράνομα websites τα οποία είναι συχνά το πρώτο βήμα που κάνουν οι phishers. Εργαζόμαστε ώστε να κλείσουν αυτά τα websites όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Advanced Fee Fraud (419 scam- Απάτη της προκαταβολής)
Ειδική μορφή ηλεκτρονικής απάτης με την μέθοδο μαζικής αποστολής e-mails που προσφέρουν μεγάλα ποσά χρημάτων, ενώ ένα ποσό απαιτείται από εσάς με στόχο να καλυφθούν τα νομικά έξοδα, το άνοιγμα λογαριασμού, ή έξοδα τελωνείου. Μερικές φορές τα χρήματα που προσφέρονται είναι ως αποτέλεσμα κλήρωσης για την οποία δεν έχετε δηλώσει ποτέ συμμετοχή. Μερικές φορές τα χρήματα διαχειρίζονται από λογαριασμό του εξωτερικού όπου ο κάτοχος δεν μπορεί να έχει πρόσβαση, για αυτό και υπόσχονται ένα ποσοστό των χρημάτων ως αντάλλαγμα της βοήθειας.

Μην απαντάτε σε αυτά τα e-mails. Είναι μέρος της απάτης και δεν πρόκειται να λάβετε τα χρήματα που σας έχουν υποσχεθεί. Αναφέρουμε αυτό το είδος απάτης διότι γνωρίζουμε ότι οι εγκληματίες που διαπράττουν αυτού του είδους τα εγκλήματα μπορεί να χρησιμοποιήσουν το όνομα της 3K Investment Partners ΑΕΔΑΚ.

2. Βασικές πρακτικές της 3K Investment Partners
Η 3K Investment Partners μπορεί να επικοινωνήσει με τους πελάτες της μέσω e-mail. Πώς μπορείτε λοιπόν να πείτε ποια e-mails προέρχονται πραγματικά από την 3K Investment Partners ΑΕΔΑΚ και ποια όχι.

 • Η 3K Investment Partners θα απευθύνεται προς εσάς με το ονοματεπώνυμο σας
 • Η 3K Investment Partners δεν θα συμπεριλαμβάνει συνδέσμους (links) ή hyperlinks στην ιστοσελίδα της τα οποία σας μεταφέρουν σε άλλες
 • ιστοσελίδες όπου σας ζητούνται προσωπικά στοιχεία
 • Η 3K Investment Partners δεν θα σας ζητήσει ποτέ να επιβεβαιώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία λεπτομερώς μέσω e-mail
 • Η 3K Investment Partners χρησιμοποιεί μηχανισμούς κρυπτογράφησης για να διασφαλίσει την ηλεκτρονική επικοινωνία και τυχόν ηλεκτρονικές συναλλαγές.

3. Επιβεβαίωση των websites
Βεβαιωθείτε ότι βρίσκεστε πράγματι στις σελίδες της 3K Investment Partners
Επισκεφθείτε το web site μόνο μέσω της ιστοσελίδας της 3K Investment Partners ( www.3kip.gr) και όχι μέσω συνδέσμων (links) από άλλα sites

4. Πως μπορείτε να προστατευθείτε
Προστατεύσετε τα προσωπικά σας στοιχεία
Αριθμοί Λογαριασμών, κωδικός πελάτη, PIN, αξιομνημόνευτα στοιχεία και αριθμοί προσδιορισμού πελάτη είναι τα κλειδιά για τον λογαριασμό σας. Ποτέ μην τα δώσετε ή τα στείλετε με e-mail σε τρίτον. Θυμηθείτε ότι η προστασία του κωδικού του πελάτη, του PIN και των πληροφοριών ασφαλείας είναι δική σας ευθύνη.

Προστατεύσετε τον Υπολογιστή σας
Πολλοί είναι εκείνοι που προσπαθούν μέσω του Διαδικτύου ή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να εγκαταστήσουν στον υπολογιστή σας προγράμματα εν αγνοία σας (Viruses, Worms, Trojan Horses, Spyware κ.α.).

Ορισμένα από αυτά είναι δυνατόν να υποκλέψουν προσωπικά σας στοιχεία και κωδικούς, να καταστρέψουν αρχεία και προγράμματα και γενικότερα να βλάψουν την λειτουργία του υπολογιστή σας.
Η 3K Investment Partners σας ενημερώνει για τους κινδύνους χρήσεως των ηλεκτρονικών συστημάτων και για να σας βοηθήσει να πραγματοποιήσετε με ασφάλεια τις ηλεκτρονικές σας συναλλαγές, σας προτείνει να :

1. Θωρακίσετε τον υπολογιστή σας με προγράμματα προστασίας

 • Firewalls
 • Antivirus
 • Antispyware
 • Antiphishing software

2. Κάνετε προσεκτική και «συνετή» χρήση του Internet

 • Μην απαντάτε σε e-mail που σας ζητούν στοιχεία των λογαριασμών ή των κωδικών σας
 • Μην αγνοείτε «περίεργες συμπεριφορές» του υπολογιστή σας
 • Ενημερώνετε τον υπολογιστή σας με τις τελευταίες εκδόσεις του συστήματος και των προγραμμάτων προστασίας
 • Διαγράφετε τα προσωρινά αρχεία Internet από τον υπολογιστή σας
 • Φροντίστε για την ασφαλή διαχείριση των μυστικών κωδικών σας
 • Αποφύγετε τη χρήση υπολογιστών σε δημόσιους χώρους
 • Ενημερώστε αμέσως την 3K Investment Partners ΑΕΔΑΚ αν υποψιασθείτε προσπάθεια υποκλοπής των κωδικών σας
 • Προσοχή στα Spam e-mails
 • Χρησιμοποιήστε φίλτρο για spam ώστε να αποφύγετε τέτοιου είδους μηνύματα
 • Μην απαντάτε ποτέ σε μηνύματα spam γιατί τότε η διεύθυνση του e-mail σας εγγράφεται στην λίστα και τα spam θα αυξηθούν.