Responsible Investing

ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ;

Στις διεθνείς αγορές γίνεται όλο και πιο ισχυρή η πεποίθηση ότι το οικονομικό όφελος από τις επενδύσεις αυξάνεται όταν συνδέεται με περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και παράγοντες χρηστής διακυβέρνησης (ESG factors). Αυτή η προσέγγιση κατά την οποία στη λήψη των επενδυτικών αποφάσεων, εκτός από τα συνήθη οικονομικά μεγέθη, λαμβάνονται υπόψη περιβαλλοντικοί, κοινωνικοί και παράγοντες χρηστής διακυβέρνησης έχει καθιερωθεί με τον όρο “Responsible Investing”.

responsible-investing-euro-icon

Πού στοχεύει;

Η προσέγγιση Responsible Investing στοχεύει στη μεγιστοποίηση των οικονομικών επιδόσεων, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι οι παράγοντες ESG (περιβαλλοντικοί – κοινωνικοί – χρηστής διακυβέρνησης) έχουν θεμελιώδη σημασία για την επίτευξή της οικονομικής ευρωστίας.

Ποια τα οφέλη;

Η προσέγγιση Responsible Investing, επιπλέον της συμβολής της στην αντιμετώπιση των περιβαντολογικών, κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων του πλανήτη μας, λειτουργεί προς όφελος των επενδυτών, καθώς αποκαλύπτει κινδύνους και ευκαιρίες που βελτιώνουν τη συνολική μακροπρόθεσμη απόδοση των χαρτοφυλακίων, ενώ αυξάνουν το βαθμό διαφάνειας και αποτρέπουν αποφάσεις, που αποσκοπούν σε «γρήγορα» κέρδη σε βάρος της μακροπρόθεσμης κερδοφορίας.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ RESPONSIBLE INVESTING

Μια ολοκληρωμένη σειρά επενδυτικών λύσεων Responsible Investing είναι στη διάθεσή σας. Ως εκπρόσωποι ενός από τους πρωτοπόρους του Responsible Investing, της Goldman Sachs Asset Management έχετε την ευκαιρία να επενδύσετε στις παρακάτω επιλογές Responsible Investing στοχεύοντας σε ελκυστικές αποδόσεις και συμβάλλοντας στη βελτίωση της ζωής: